weboldal_tervezes

Bemutatkozó weboldal

Hogy kinek és miért ajánlok egy oldalas weboldalt?

Elsősorban az egy oldalas weboldal azoknak ajánlott, akik bemutatkozó oldalt szeretnének, egyszerűbb funkcionalitást és kevesebb tartalmat, viszont nem szeretnének nagy költséget  belefektetni. 

Mivel viszonylag egyszerű a felépítése egy ilyen oldalnak így, érdemes egy célnak megfelelően felépíteni. Hasonlóan mint egy értékestési weboldalt, egy termék csoportról vagy szolgáltatásról szóljon az egész oldal.

Például:

 • festés,
 • vízvezetékszerelés,
 • kozmetikus,
 • kéménybélelés,
 • magánszemélyek,
 • éttermek, stb.

Milyen tartalmi elemekből épüljön fel?

 1. Jól összeállított menü, logó, és kapcsolati rész.
 2. Hajtás feletti rész (kezdő felület, lapozás nélkül), címsor, melyben egyértelműen kiderül, hogy milyen szolgáltatásról/termékről szól az oldal, majd 1-2 rövid mondatban kifejtve, ezután egy figyelem felhívó gomb, és egy kép, amely vizuálisan is megerősíti.
 3. A következő szekcióban bemutatjuk a szolgáltatást.
 4. Miért válassz minket rész, amelyben érdemes kiemelni mi különböztet meg a konkurenciától.
 5. Kisebb galéria is elfér benne.
 6. Megrendelési folyamat leírás.
 7. Lábléc, melyben helyet kap egy copyright rész, adatvédelemi dokumentum és az ászf. Érdemes még elérhetőségeket is megadni, telefonszám, email cím mellett akár közösségi média linkeket is.

Természetesen a felsorolt elemek felcserélhetőek, vagy kihagyhatóak, bővithetőek. Általában 5-6 elemből állnak, nem érdemes túlzsúfolni információval, nem lesz átlátható.

A legnagyobb hátránya, hogy nem bővíthetőek. A tervezési szakaszban érdemes átgondolni, hogy mennyi tartalom lesz a weboldalon, akarunk e blogot, kép galériát.